Blog
  • Naslovnica
11
10
2015

BLOG BY BERISLAV SOKAČ: VJETAR NAS ŠAMARA ALI MI NE STAJEMO

Autor: Sven Veronek 0
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Kiša, kiša i kiša… Vjetar koji te šamara, ali mi ne stajemo. Mi smo obitelj, mi smo obitelj koja se stopila na zagrebačkim mokrim ulicama. Današnji dan je veliki dan. Ovo je prva utrka koju sam trčao u majici Run Croatia, firmi koju sam osnovao sa Svenom i Blažem s ciljem da trčanje u Hrvatskoj podignemo na višu stepenicu.

Danas je pao moj osobni rekord. Skinuo sam za 5 minuta svoje najbolje vrijeme iz Beča prošle godine. Na glavi mi je vaterpolo kapa Juga. „Turbo“ koji piše na njoj gura me snažno naprijed.  Trčao sam slobodan i sretan što sam pronašao svoj novi životni izazov u Run Croatia. Letio sam tempom koji nisam očekivao, budući da sam jučer odradio 12 km uzbrdo na Sljeme, s 10 šprinteva po minutu. Jučer ujutro moji kvadricepsi su pucali po šavovima, a već danas naše zagrebačko brdo nije postojalo u mojim nogama.

sokač zg maraton

Trčim u rijeci ljudi, puno prijatelja i poznanika oko mene. Ima i onih koji odrađuju svoj prvi polumaraton ili maraton. Danas u ovom kišnom danu pomičemo svi svoje vlastite granice, doživljavamo nova iskustva, upoznajemo sebe i druge u drugom svijetlu. To je ljepota ovog sporta. Vrijeme koje trčiš, trenutak u kojem trčiš i vremenske prilike po kojima trčiš nevažni su faktor na kraju krajeva.

Kako sam i na početku napisao, mi smo jedna velika obitelj koja je odlučila raditi na sebi, biti bolji čovjek, pustiti znoj, nauživati se žuljeva u svrhu da nama i našo j djeci kojoj smo uzor sutrašnjica bude ljepša. Nema ljepšeg osjećaja nego kada živiš na granici svojih mogućnosti.

bero i blaž

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Želite čitati više ovakvih članaka?

Sve što trebate napraviti jest pretplatiti se na naš newsletter u kojem ćemo vam slati najnovije vijesti iz svijeta sporta i novosti vezane uz evente koje Run Croatia sponzorira i organizira:

Komentar
0

Ostavi odgovor