Blog
  • Naslovnica
17
06
2018

BRAČ RUN: Na najljepšoj trail utrci u Hrvatskoj sudjelovali trkači iz čak 8 zemalja svijeta

Autor: Run Croatia 0
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Jedna od najljepših trail utrka u Hrvatskoj ‘Brač Run’ održala se ove subote u fantastičnoj atmosferi. Trčale su se dvije utrke – na 5 i 9,6 kilometara od Selca do Sumartina, a sudjelovali su trkači iz čak 8 zemalja svijeta.

Pobjednik utrke na 10 kilometara je Tomislav Mijić iz AK Dubrovnik s vremenom 39:39, drugi je u cilj ušao Hrvoje Carević (40:10), a treći Dominik Šušnjar (43:39).

Najbrža na 10 kilometara zapravo je bila hrvatska olimpijka i ambasadorica ‘Brač Run-a’ Matea Matošević Hačić (37:58), ali ona je trčala izvan koknurencije. Tako da je pobjedu odnijela također super brza Meksikanka Yazmin Vallejo (39:43), druga je bila Rita Biliš (48:45), a treća Pjera Šušnjar (51:53).matea i jasmin

– Utrka je sjajno organizirana, sve je bilo savršeno i posloženo do zadnjeg detalja. Staza je bila izvrsno označena i velike pohvale organizatorima – rekao je je nakon pobjede Tomislav Mijić i dodao kako se sigurno vraća sljedeće godine.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI REZULTATE UTRKE NA 5 KM!

OVDJE MOŽETE POGLEDATI REZULTATE UTRKE NA 10 KM!

– Jako sam zadovoljna utrkom. Mislim da Run Croatia radi jako dobar posao na popularizaciji trčanja u Hrvatskoj – izjavila je nakon utrke pobjednica u ženskoj konkurenciji Yazmin Vallejo, koja je na Brač došla prvi put i također najavila kako obavezno dolazi trčati ovu prekrasnu trail utrku i sljedeće godine.grupna1

U muškoj kokurenciji na 5 kilometara pobijedio je Ante Živković ili kako ga mnogi kolege vole zvati – Metkovska gazela, i to s vremenom 18:04. Drugi je bio Ante Bebić (19:20), a treći Ivan Gale (20:00). U ženskoj kokurenciji na 5 kilometara pobjedila je Ivana Mišetić (27:14), Dorotea Bulić (27:35) bila je druga, a treća je u cilj ušla Anna Perova iz Rusije s vremenom 28:45.

Ovog vikenda na Braču dan ranije održala se još jedna utrka u organizaciji TZ Selca i Run Croatia – riječ je o humanitarnoj utrki ‘Kids Run’ u Povljima, a prikupljao se novac za djecu s posebnim potrebama i udrugu ‘Brački pupoljci’.rita22

Nikolina Tonšić iz Turističke zajednice Selca nije mogala sakriti svoje oduševljenje nakon ovako lijepog sportskog vikenda na Braču.

– Zaista sam sretna da smo zajedno s Run Croatiom uspjeli organizirati ovako kvalitetan sportski događaj. Svi koji su sudjelovali u organizaciji odradili su fenomenalan posao – od Run Croatie do volontera i vatrogasaca. Već radimo planove za novu utrku – najavila je Tonšić.VESELE23

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Želite čitati više ovakvih članaka?

Sve što trebate napraviti jest pretplatiti se na naš newsletter u kojem ćemo vam slati najnovije vijesti iz svijeta sporta i novosti vezane uz evente koje Run Croatia sponzorira i organizira:

Komentar
0

Ostavi odgovor