Izjava o privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI
Tvrtka Run Croatia j.d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranica runcroatia.hr i runcroatia.com („web stranica“).
Ovom izjavom o privatnosti želimo signalizirati da brinemo o vašoj privatnosti te vas želimo informirati o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.
Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Službenik za zaštitu podataka
Naša tvrtka ima sjedište u Gajevoj 55/1, Republika Hrvatska. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka je:

Sven Veronek
Gajeva 55/1,
10000 Zagreb
sven.veronek@runcroatia.hr

Prikupljanje podataka
Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije.
Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac ili prilikom prijave na newsletter. Takodjer i putem izravne interakcije telefonom ili e-mailom ako nas zatražite informacije, promo-materijale, prijave za sudjelovanje na utrkama, volontiranje. Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“. Kliknite ovdje kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.
Informacije o Vašem korištenju stranice uključuju:

– informacije koje se skupljaju putem kolačića
– vaša IP adresa
– vaša e-mail adresa, ime i prezime prilikom unosa podataka u newsletter obrazac
– vrijeme provedeno na stranici
– najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici
– najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice

Obrada podataka
Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

– Radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
– Radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja);
– Radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama;
– Radi povremenog slanja e-poruka (koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o utrkama ili uslugama, itd.)

Poveznice s trećim stranama
Trećim stranama dopuštamo obradu vaših osobnih podataka samo u određene svrhe te zahtijevamo od njih da brinu o sigurnosti vaših osobnih podataka i postupaju u skladu sa zakonom. Korištenje vaših osobnih podataka u svoje svrhe im nije dozvoljeno.

Vaše osobne podatke ćemo dijeliti s trećim stranama samo u određene svrhe:

– Davatelj usluge automatske brendirane fotografije PIC2GO (više informacija o samoj usluzi na www1.pic2go.com), videa i raspodjele fotografija
– Davatelj usluge upravljanja prijava na utrke, timing-a, objava rezultata nakon utrke, objava nagrada
– Objave na društvenim mrežama facebook.com/runcroatia, instagram.com/runcroatia, youtube.com/runcroatia, twitter.com/runcroatia i u medijima o vašem sudjelovanju ukoliko ocijenimo vašu priču kao inspirativnu

Uporaba kolačića
Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte politiku o kolačićima na www.gdprinformer.com/cookie-policy.

Zaštita vaših podataka
Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Prava pojedinaca
Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o vama, molimo Vas da nas kontaktirate na sven.veronek@runcroatia.hr
Također možete zahtijevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama osobnih podataka pod obradom; tko je još izvan naše tvrtke primio Vaše osobne podatke od nas; koji je izvor osobnih podataka (ako ih niste izravno dali nama); i kako dugo ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim osobnim podacima. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo na temelju Vašeg zahtjeva poslati Vam Vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade.

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka
U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo  porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.
Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

-ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
-ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
-ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Vaša privola
Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti
U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.
Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 23. svibnja 2018. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu
U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)