Blog
  • Naslovnica
11
12
2017

TRČANJE ZIMI: Nema lošeg vremena nego samo loše opreme!

Autor: Run Croatia 0
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Iako trčanje po zimi već na početku zvuči »hladno«, sjetimo se da nema lošeg vremena nego samo loše opreme! Salmingov »No nonsense« moto se prožima kroz cijelu linju opreme tenisica i odjeće. Za svaki od dalje navedenih scenarija Salming ima upravo ono što vam treba. Vođen »No nonsensom« kao motom, stvorili smo točno onu verziju opreme koja vam treba u određenom tre-nutku, na određenom treningu te prije, poslije i nakon utrke.salming6

U ovo hladno vrijeme je najbitnije da ste odjeveni slojevito, i to prema vremenskim uvjetima. Slo-jevito, ne samo kako bi zadržali toplinu, nego kako bi mogli reagirati ukoliko vam postane pre vruće te vratiti slojeve kada je to potrebno. Za svakodnevno trčanje i za utrke, rukavice i kapa/traka su obavezni jer će vam na dlanovima i ušima biti najhladnije. Pravi način podjele opreme za zimsko trčanje je s obzirom na potrebe određenih tipova treninga i utrka. Na duži trening ćete, s obzirom na manji intenzitet, odjenuti base layer (majica kratkih/dugih rukava uz tijelo) i mid layer (majica sa dugim rukavima). Ako puše, onda još top layer (zadnji sloj) neka bude neki oblik wind stoppera ili šuškavca. Na intenzivniji trening (fartlek, dionice, progresije…) bi bilo idealno da imate negdje ostaviti dio opreme nakon zagrijavanja.

Ako nemate tu mogućnost odjenite se u ono što biste nosili na dužinski trening, a da je 5 stupnjeva toplije. Na utrke možete nositi što god vam odgovara, ako ste si osigurali kvalitetnu odjeću za prije (zagrijavanje) i poslje (rastrčavanje, istezanje) utrke. Vidjeti ćete kako jedan dio najbržih trkača na utrkama trči relativno lagano odjeven, jadnako tako možete i vi jer vam je relativni intenzitet utrke jednak ☺ Sretno trčanje zimi!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Želite čitati više ovakvih članaka?

Sve što trebate napraviti jest pretplatiti se na naš newsletter u kojem ćemo vam slati najnovije vijesti iz svijeta sporta i novosti vezane uz evente koje Run Croatia sponzorira i organizira:

Komentar
0

Ostavi odgovor