Blog
  • Naslovnica
11
05
2018

Iznenadjujuće vrući proljetni polumaraton na Pagu s natjecateljima iz 13 zemalja

Autor: Run Croatia 0
FacebooktwittermailFacebooktwittermail

29. travnja okupilo se oko 100 natjecatelja koji su trčali 3. Međunarodni polumaraton Run Croatia na otoku Pagu. Trkači su stigli  iz cijele Europe i predstavljali 13 različitih zemalja, od Amerikanke koja živi u Moskvi do Hrvata koji se vratio na svoj otok.

Franci Volkar (Slovenija), iz ŠKD Mekinje, zauzeo je prvo mjesto u vremenu od 1:20:08, a Blaž Car-Pavlić (Hrvatska) odmah iza njega s 1:20:19. Robert Petrovčič (Slovenija) iz AKPivka stigao je na treće mjesto. U ženskoj konkurenciji, Elisa Devetti (Italija), iz Ursus FXD Trieste osvojila je prvo mjesto u vremenu od 1:53:46. Slijedi Tanja Vötsch (Austrija) s timom Ausdauercoach i Anitom Gregorc (Slovenija). Rezultati se mogu naći OVDJE.pic2go (34)

“Nisam mogao brže, Franci je bio bolji”, rekao je Car-Pavlić, dobitnik drugog mjesta. “Već sam znao dva kilometra prije kraja da će pobijediti.”pic2go (16)

Nakon što su prešli cilj i primili svoje medalje, sudionici su se slikali s prijateljima i obitelji. Uživali su uz rashladjena pića: Studena, DukaFit, Ožujsko, energetske RawBite pločice i topli ručak dok su čekali dodjelu nagrada i na bogati nagradni kviz.

Mnogi trkači naveli su prekrasan pogled na more, stabla maslina i svjež mirisni zrak kao vrhunac utrke, te su se žalili na toplinu koja je bila neuobičajena za ovo doba godine.pic2go (17)

“Cijeli dan bio je stvarno opuštajući, počevši od vožnje brodom do starta ujutro”, rekla je Iva Vucković, trkačica iz Hrvatske. “Ljudi su ovdje jako ljubazni. Bilo je sve tako mirno.”pic2go (20)

pic2go (32)

Nekoliko je sudionika spomenulo da planira posjetiti susjedni Zadar i iskoristiti prednost dugačkog vikenda prije povratka kući.

“Sada ćemo se ohladiti”, rekao je Car-Pavlić, koji se “samo zaustavio” dok je bio na putovanju s prijateljima.pic2go (31)

Tijekom svečanosti dodjele nagrada, sudionici su osvojili nagrade i na kvizu. Od paških sireva i pršuta do povratne karte Croatia Airlinesspa vikenda u LifeClass Terme Sveti Martin i vikenda u boutique hotelu Cubo u Ljubljani za vrijeme održavanja popularnog maratona, škole trčanja Pose Method i vikend vaučera za Renault Megane s punim tankom. “Runners high” je bio vidljiv, dok su neki nastavili plesati ispred pozornice u užarenoj atmosferi koju je kreirao riječki rock-bend PleteRI.

“Zahvalni smo svim našim volonterima, vatrogascima, policiji, lokalnim vlastima, našim partnerima i Turističkoj zajednici Novalje što su učinili i ovaj treći polumaraton uspješnim”, rekla je Iva Hafner, suosnivačica Run Croatia. “Inspirativno je bilo vidjeti Lun i Novalju obojene neonskim bojama naših sudionika koji su došli na Pag na aktivni ‘run-cation’ odmor. Već sad se radujemo što ćemo i sljedeće godine ugostiti domaće i medjunarodne trkače.

 

Autor: Melody Bartholomew

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Želite čitati više ovakvih članaka?

Sve što trebate napraviti jest pretplatiti se na naš newsletter u kojem ćemo vam slati najnovije vijesti iz svijeta sporta i novosti vezane uz evente koje Run Croatia sponzorira i organizira:

Komentar
0

Ostavi odgovor